torsdag 3 februari 2011

torsdagen den 3 februari 2011 kl 18:46

Posten till Hallsberg
Posten Norden gör en storsatsning på ny terminalstruktur och en ny brevterminal etableras i Hallsberg.
Totalt är det två nya brevterminaler som etableras i direkt anslutning till järnvägens stambanor, en i Hallsberg och en i Rosersberg, norr om Stockholm. Detta möjliggör att fler försändelser kan transporteras med tåg.
— Vår framtidstro visade sig vara riktig. Detta förstärker Hallsbergs logistikläge ännu tydligare. Det ger oss en fortsättning på vårt arbete med bostäder och andra framtidssatsningar, säger Thomas Doxryd, ordförande i kommunstyrelsen.
Byggstart för den nya terminalen i Hallsberg är hösten 2011. 2013 ska verksamheten vid de två terminalerna i Västerås och Karlstad flytta till Hallsberg.
Detaljplan,laga kraftvunnen
Detaljplan för ett område vid HULT, fastigheterna Lilla Älberg 1:1 och Tomta 1:17 m fl i Hallsberg, Hallsbergs kommun
Syftet
med planarbetet är att etablera en postterminal i området.
Postens motiv är att centralisera postsorteringen i Mellansverige och att flytta över den långväga transporterna av post från flyg till den mer miljövänliga järnvägen. Den aktuella platsen har valts ut för sitt unika läge i direkt anslutning till Västra Stambanan samt sin närhet till E20 och Rv 50.
Detaljplanen är antagen och har vunnit laga kraft
Kommunstyrelsen har på delegation av Kommunfullmäktige, 2010-09-07, antagit detaljplanen. 2010-12-13 vann detaljplanen laga kraft.
Nedan kan du ta del av handlingarna som hör till den laga kraftvunna detaljplanen:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar