fredag 28 januari 2011

Hallsberg 350 nya jobb när Posten investerar 17:11

Nu är det klart, det blir en ny stor brevterminal i Hallsberg. Det har postens koncernstyrelse i Posten Norden beslutat. Den nya brevterminalen etableras i direkt anslutning till järnvägen och blir den största etableringen i Hallsbergs historia, enligt kommunalrådet Thomas Doxryd.
"Äntligen, det här ger Hallsberg framtidstro" Socialdemokraternas Tomas Doxryd"Äntligen, det här ger Hallsberg framtidstro" Socialdemokraternas Tomas Doxryd (5:12)
"Äntligen, det här ger Hallsberg framtidstro" Socialdemokraternas Tomas Doxryd
Hör Anders Åhman, regionchef för PostenHör Anders Åhman, regionchef för Posten (1:58)
Den nya postterminalen i Hallsberg ska vara klar för användning år 2013, och bygget ska påbörjas så snart som möjligt. När produktionen väl kommit igång så räknar Posten med att den nya terminalen kommer att innebära runt 350 nya arbetstillfällen för Hallsberg. Anders Åhman är regionschef för Posten, och han är positiv till satsningen.
Tack till Posten för ett klokt beslut att lägga sin nya terminal i Hallsberg. Här kommer järnvägen verkligen till sin rätt. Mellan terminaler och korta transporter på "tvären" med bil.


"Äntligen!""Äntligen!" (0:32)
Nu är det klart, det blir en ny stor postterminal i Hallsberg. Det har postens koncernstyrels i Posten Norden beslutat. Den nya terminalen ska stå klar 2013, och bygget ska påbörjas så snart som möjligt. När produktionen väl kommit igång, räknar posten med att den också kommer att innebära runt 350 nya arbetstillfällen för Hallsberg. "Äntligen!" säger Hallsbergs socialdemokratiska kommunalråd Thomas Doxryd om dagens besked. Reporter Marie Hansson.

Postterminalen i Hallsberg ska byggas. Det är nu bestämt. Socialdemokraten Thomas Doxryd, i Hallsberg är glad. Även Anders Åhman, regionchef för posten, ser positivt på satsningen. Reporter Marie Hansson och Mattias Rensmo
Det handlar om en total investering på 2,5 miljarder kronor. Samtidigt som posten bygger nytt, ska antalet anställda minskas i koncernen med 500 personer.
Tomas Doxryd, kommunstyrelsens socialdemokratiska ordförande i Hallsbergs, är glad i dag och tycker att det är skönt att beslutet äntligen kommit.
– Äntligen! Det har varit en lång process. Vi har gått med spänd förväntan. Vi har haft stora förhoppningar och i dag så känns det - äntligen. Jag fick besked imorse och man talade om då - nu kör vi. Detta förstärker logistikregionen, det visar att det arbete vi för tillsammans med Arboga, Örebro, Kumla och Hallsberg för att etablera oss som logistikregion, det bär frukt.
Senast år 2013 ska den nya terminalen stå klar. När bygget står klart och produktionen börjar räknar Posten med att att satsningen kommer att innebära runt 350 nya jobb för Hallsberg.
– Hallsberg ligger väldigt bra till i Sverige. Det ligger relativt mitt i de stora befolkningsområdena. Vi vill också överföra, så mycket som möjligt, av våra transporter på tåg och då ligger Hallsberg på stambanan mellan Stockholm och Göteborg. På det sättet kan vi bidra till miljöarbetet med att köra så mycket post som möjligt på järnväg, säger Anders Åhman, regionchef för Posten.
Han säger också att det är en viktig satsning för Posten.
– Vi måste hela tiden vara ett konkurrenskraftigt företag som måste hålla en hög kvalité och kunkrrenskraftiga priser.
Det här bygget är ett av sätten att hålla sig konkurrenskraftig, säger han, då den nya terminalstrukturen innebär färre terminaler men det ger möjlighet att sortera så mycket som möjligt med maskiner.
– Det är den största enskilda satsningen i Hallsbergs historia vad gäller arbetstillfällen, säger kommunalråd Thomas Doxryd.
Många personer kommer säkert flytta till Hallsberg. Hur ser du på det?
– Vi har ju nu att tagga upp vår planering ytterligare, det är ingen tvekan om. Vi har redan idag 103 säljfärdiga tomter. Vi har precis satt spaden i backen för att bygga nya hyresrätter. Den processen kommer vi skynda på. Jag har precis träffat förvaltningsledningen för barn- och utbildningsförvaltningen och talat om att nu får de titta över våra planer för barnomsorg och skola.
Förutom Hallsberg byggs också nytt i Norrland och utanför Stockholm.
Postens beslut att lägga en storterminal i Hallsberg är en seger för klimatarbetet och miljön säger landshövding Rose-Marie Frebran i en kommentar.
Det konstaterar landshövding Rose-Marie Frebran i en kommentar till Postens beslut att lägga en storterminal i Hallsberg som ska ge 350 personer jobb.
Landshövdingen lyfter fram Outokumpus miljardinvestering i Degerfors, Örebro universitets expansion med nya läkarutbildningen och nu Postens satsning i Hallsberg som tecken på dom godare tiderna för regionen.
Hon tycker också att den oro som rådde i länet när hon tillträdde samtidigt som den globala finanskrisen bröt ut, nu har vänts i optimism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar