onsdag 12 januari 2011

Ojoj tycker också synd!!! posten 18:43


Situationen för brevbärarna i Jönköping är ohållbar. Många tvingas till övertid och andra sjukskriver sig. Bakgrunden, enligt facket, är Postens omorganisation.

Brevbärarna i Jönköping slår nu larm om sina arbetsförhållanden. Trots att många jobbar övertid, hinns arbetsuppgifterna inte med. Och de senaste veckorna har vissa områden blivit utan post, eftersom ingen hunnit dela ut den. Det rapporterar Jnytt.

Bakgrunden är den omorganisation som gjorts - den har inte fungerat. Det säger postfacket Sekos ordförande i Jönköping, Gunnar Pettersson, till nättidningen.

Den pressade situationen har lett till att sjukskrivningarna ökat. Men det är inte bara brevbärarna som är missnöjda med den nya organisationen. Även klagomålen från kunderna har ökat.

Nu för facket samtal med arbetsgivaren för att lösa situationen. Men enligt Postens distriktschef Mats Fogelberg är det inte omorganisationen, utan snön som är orsaken till den svåra arbetssituationen som råder nu.

Som vi berättat tidigare går Postens omorganisation ut på att färre brevbärare jobbar längre dagar och att posten därmed delas ut fram till fyra på eftermiddagarna. Orsaken är att färre använder Posten för att skicka försändelser, utan istället väljer den elektroniska vägen

1 kommentar.

Nattpost?

Här kommer posten oftare efter 16:00 än före. Och det beror inte bara på snön, det har varit så sedan dom gjorde den där omorganisationen.

En del arbetar och kommer hem efter 16:00 och då gör det kanske inget, men många behöver få posten tidigt, så svaret kan gå iväg med v ändande post.
Här töms brevlådan 1000, men breven kommer 16:00. All korrespondens blir ju superlångsam.

Hur tänker posten om arbetsmiljön? Det är ju kolmörkt redan vid tretiden. Har brevbärarna fått pannlampor eller tycker posten det är OK att det bvlivit fler fel sista tiden?

Jag tycker synd om brevbärarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar